Hermods Gymnasium

Elevröster

Victoria Kocalp_HG Malmö

Victoria Kocalp gå sista året på Hermods Gymnasium i Malmö där hon studerar naturvetenskapsprogrammet.

Hermods Gymnasium startade i Malmö året då jag skulle börja gymnasiet. Jag hade aldrig hört talas om skolan förr tills mina föräldrar berättade om den. Det var en helt ny skola med utvalda lärare. Jag ville ge skolan en chans och sökte in.

Matematik var inget favoritämne i grundskolan
Som person tycker jag om naturen och är intresserad av vetenskapen. Att välja naturvetenskapsprogrammet var därför självklart för mig. Jag hade lätt för biologi, kemi och fysik i grundskolan vilket var en anledning till att jag valde natur. Men jag var väldigt dålig inom matematik. Men med träning så blir man bättre.  Jag valde naturprogrammet eftersom jag tar mina studier seriöst och gärna utmanar mig själv. Från att ha varit dålig på matematik så känner jag att jag har blivit mycket bättre under gymnasiet. Jag tog risken eftersom jag visste jag skulle klara det. Det är ett svårt och krävande program men så länge man är beredd på utmaningar så finns det inget som kan stoppa en.

Därför valde jag Natur
Att välja ett högskoleförberedande program var viktigt då jag vill fortsätta studera efter gymnasiet. Naturvetenskap skulle jag rekommendera till alla eftersom det är ett program där du senare har många olika utbildningar och jobb att välja mellan. Det är krävande men gillar man utmaningar så är detta ett bra val som öppnar många dörrar. Matematiken är det dominerade ämnet, förutom språkkurserna. Därför ska man hålla sina matematikkunskaper levande. När du har läst natur kan du söka vidare till de allra flesta program. Programmet ger grunden för områden som naturvetenskap, matematik, teknik samt andra områden inom inom vetenskapen. Du kan även läsa utomlands om du önskar det och du går ut skolan med ett examen i handen som varar livet ut. Jag kommer absolut plugga vidare, vad har jag inte bestämt ännu.

Att läsa på Hermods Gymnasium i Malmö
Hermods Gymnasium har en utmärkt rektor och duktiga och kompetenta lärare som är kunniga inom sina ämnen. Jag känner att jag kan föra en dialog med mina lärare och få den hjälp jag behöver. Skolan erbjuder en massa hjälp inom matematik och andra ämnen. Både under skoltid men även ibland under loven.

Jag har studerat alla naturämnen samt engelska, svenska, moderna språk, individuella val och naturvetenskaplig specialisering. I de flesta kurserna har vi haft fysiska böcker men även digitala böcker online. Proven har varit varierande från mest skriftligt till några muntliga presentationer. Lektionerna består mycket av genomgångar samt räkning – vilket skolan satsar mycket på. Skolan har bl a använd sig av s.k ”flippad classroom” då man exempelvis spelar in genomgångar och instruktioner inför nästa lektion vilket gör att eleven kan förbereda sig hemma och få mer förståelse då när läraren går igenom ämnet på lektionen. På så sätt vinner man tid i klassrummet och lär sig snabbare.

Roliga minnen är tex en vandring med övernattning i skogen som vi gjorde med lärarna. Allt det jag har lärt mig och de underbara personer jag lärt känna och som idag är mina nära vänner är några av de bästa saker jag tar med mig från Hermods Gymnasium.