Studendagen – information

Här kommer schema för studentdagen.

11.00 är det samling för samtliga elever i sina hemklassrum – tid med mentor.
11.30 – 13.10 är det dags för fotografering. Ni blir informerade om ordningen när ni är på plats.
13.15 – lunch serveras
15.00 – Dags att springa ut i följande ordning
SAM14b
EKO14b
NAT14
SAM14a
EKO14a

Utspringet sker från Panora (biograf Friisgatan) strax intill skolans entré. Friisgatan kommer att vara avstängd från trafik men parkeringsmöjligheter finns på gator i närheten samt P-huset Anna eller P-huset på Triangeln.

Vi önskar både elever och deras besökare välkommen till denna dag!

Hermods Malmö godkända av Skolinspektionen

Vi är stolta över att kunna meddela att Hermods Gymnasium i Malmö har gått igenom Skolinspektionens granskning för läsåret 2016/2017. Skolan uppfyller enligt Skolinspektionens beslut de krav som finns på verksamheten. Tack till våra fantastiska lärare och skolpersonal för ert arbete!

Prova på dag 5 maj

jur

Fredag den 5 maj välkomnar vi dig som vill prova på hur det är att läsa på Hermods Gymnasium Malmö. Vi startar kl 8.30. Under förmiddagen får du vara med på lektioner och träffa elever och lärare på skolan. Om du vill äter du lunch med oss på skolan.

Anmäl dig genom att skicka ett mail till karl.petersson@hermods.se

Vi välkomnar vår nya rektor Madeleine Fils

Madde_webb

Mitt namn är Madeleine Fils och jag kommer inom kort att efterträda Erik som rektor på Hermods gymnasium i Malmö. Jag har tidigare både arbetat som biträdande rektor och rektor på andra gymnasieskolor i Malmö. Jag kommer att göra mitt yttersta för att förvalta de bra saker som Erik arbetat fram på skolan under sin tid där men även arbeta för att utveckla skolan vidare. För mig är det ett teamarbete mellan rektor, personal och elever – det är vi tillsammans som gör en bra, attraktiv skola med höga resultat. Min förhoppning är att ni vill vara en del av detta arbete – jag ser fram emot att träffa och lära känna er alla.

Vem är då jag?
Jag är 52, har man och två vuxna barn, bor i hus söder om Malmö. Gillar mat, natur och att resa. Vår hund, Mille är också en stor del av mitt liv då han kräver långa promenader. Förbättringsområde: Mer regelbunden motion.

Allt gott tills vi ses den 12 september!

Välkommen till Hermods gymnasium läsåret 16/17

Hej alla nuvarande och nya elever!

Jag hoppas ni fått en bra start på sommarlovet. Läsåret 2016/17 startas upp enligt nedan:

• Årskurs 1: 18 augusti kl 11.00-14.00.

Ni har även fått ett välkomstbrev som Malmö kommun bifogar er via ansökningssidan Dexter. Vi länkar nedan till samma välkomstbrev.

• Årskurs 2: 18/8 kl 13.00 – 15.00.

Vi står och välkomnar er in vid vår nya entré, Friisgatan 17 (på gaveln till Bergsgatan 20).

Har ni frågor når ni mig from 1/8 på:

erik.astrom@hermods.se, 040-6416321

Vi ser fram emot ett spännande läsår med dig, och önskar dig nu en skön sommar!

Med Vänliga Hälsningar
rektor Erik Åström med all personal

Välkommen_HG Malmö

Digital examination

IMG_20160513_135248

IT i skolan är ett fantastiskt hjälpmedel, om man använder det vid rätt tillfällen. Som tex här när våra duktiga elever i åk 2 gör digitala examinationer i Matematik.

Nya lokaler för Hermods Gymnasium Malmö

Vi är mycket glada över att kunna presentera våra nya lokaler dit vi flyttar inför nästa läsår. Vår nya adress kommer från höstterminen 2016 vara Barkgatan 6 i centrala Malmö. Flera andra skolor huserar redan i byggnaden, vi ser fram emot att bland annat bli grannar med Rytmus och NTI-gymnasiet. Mer information om våra nya lokaler hittar du här: Nya lokaler Hermods Malmö

Flyer Hermods_webbild

Studiedag – Samarbete med Procivitas

Hej!

Onsdagen den 4:e maj har ni lektioner som vanligt men slutar senast kl 12 (har ni lektioner som börjar innan men slutar efter 12 bestämmer er lärare hur ni gör). Anledningen är att all personal på eftermiddagen är på Procivitas för att inleda ett samarbete kring bedömning med dem.

Mvh Erik

Professionell redovisning av Gymnasiearbetet

”Efter nästan ett års forskande och skrivande med Gymnasiearbetet var det idag dags för opponering och respondering. Otroligt professionella, akademiskt mogna och stolta elever (och lärare)!
Bra jobbat våra kära blivande studenter!!

bild[1]