Elevröster Göteborg

Benjamin läste Ekonomi på Hermods Gymnasium i Göteborg

Benjamin vill läsa juridik i Lund eller Uppsala

Benjamin Samuelsson tillhörde den första klassen som började på Hermods Gymnasium när skolan var ny. Efter studenten blir det antagligen jobb innan juridikstudier tar vid.

”Jag ville gå på en gymnasieskola som inte var så stor, där man får mer tid med lärarna och inte blir en i mängden. När jag började på Hermods var skolan ny och det fanns det bara en årskurs, sen byggdes det successivt på med mer elever varje år.

Jag läste Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik. Precis som alla andra har jag haft lättare för vissa ämnen och svårare för andra. Jag tycker man ska satsa på studier som passar ens intressen och välja utifrån det man tycker är roligt. Moderna språk var inte min grej, det hade jag också bara i årskurs ett. Mina favoritämnen var istället psykologi och affärsjuridik, och det kommer jag fortsätta studera.

Vi har haft ganska unga lärare vilket jag tycker har varit en fördel då de verkligen brinner för sina ämnen och vill ditt bästa. Jag tycker också det varit en fördel att ha lärare som forskar. Vi har haft mycket intressanta diskussioner med våra lärare, ibland också efter lektionerna. Det har ofta känts som om vi lärt oss mer än vad som ingått i kursen. Det tror jag kommer bli en fördel när jag pluggar vidare, idag känner jag mig väl förberedd för vidare studier.

Direkt efter studenten ck jag jobb som enhetschef för en kafékedja som jag jobbat extra för under gymnasiet. Jag känner mig egentligen inte särskilt skoltrött utan skulle kunna börja plugga direkt, men det är också kul att jobba lite. Om jag inte börjar plugga reda till hösten så blir det till våren.

Jag har bott hela mitt liv i Göteborg och är sugen på att upptäcka en ny stad, testa att bo ensam och ta hand om mig själv. De bästa brottsmålsadvokaterna sägs ha studerat i Lund, därför vill jag också plugga där. Alternativet är Uppsala, jag vet att jag kommer in där om jag vill. Det ska bli så kul att flytta hemifrån och börja plugga. Mitt mål är att en dag ha min egen advokatbyrå och bygga mig ett varumärke som är så pass känt så att nyutexaminerade jurister väljer att söka jobb hos mig.”

Benjamin Samuelsson, alumni Hermods Gymnasium