Teknikprogrammet

HG plugg_webb1

På Hermods Gymnasium ger vi Teknikprogrammet med inriktning informations- och mediateknik. Det är en utbildning som vänder sig till dig som i framtiden vill arbeta med tekniska lösningar inom media, kommunikation och information.

Samhällets behov av utbildade människor inom teknikområdet är stort, och möjligheterna att hitta spännande jobb och utmaningar är många. Teknikprogrammet ger en bred behörighet för vidare studier på universitet och högskola. Många som går programmet drömmer nog om en framtid som civilingenjör, programmerar eller webbutvecklare. Basen i programmet är framförallt ämnen som teknik, fysik och matematik. Men den breda behörigheten som du för ger möjlighet till många fler val inom en bredd av högskoleutbildningar. I din utbildning hos oss får du lära dig om programmering, webbutveckling, gränssnittsdesign och datorteknik. Du får kombinera dina tekniska intressen med ett kreativt arbetssätt. Du kan välja kurser inom ditt individuella val för att fördjupa dig inom till exempel digitalt skapande, foto och grafisk kommunikation.

Teknikprogrammet med inriktning informations- och mediateknik
År 1 fokuserar vi på grunderna. Du läser bland annat matematik, teknik, kemi och fysik. År 2 fortsätter du med teknik och fysik samt kommer igång med inriktningkurser som till exempel såsom programmering, webbutveckling, datorteknik. År 3 fördjupar du dig i programmering, gränssnittsdesign. Ditt gymnasiearbete som du skriver ska sammanfatta din utbildning och många elever väljer att till exempel bygga en hemsida, näthandelsplats eller fokuserar på att utveckla en informationslösning.

Programmet erbjuds för årskurs 2 och 3 på vår skola i Stockholm.