Naturvetenskapsprogrammet

Naturprogrammet med naturvetenskaplig inriktning

Läs naturprogrammet på Hermods gymnasium

Gillar du utmaningar? Är du nyfiken på hur världen fungerar? Älskar du naturvetenskap och matematik? Då är Natur ett program för dig.

Du som väljer Naturprogrammet på Hermods Gymnasium kommer  utvecklas i en stimulerande miljö med likasinnade klasskamrater där ni får göra studiebesök, exkursioner och intressanta experiment. Du får du varje dag lära dig saker som förbereder dig för framtida studier på högskola och universitet. Kanske drömmer du om att bli läkare, biolog, civilingenjör, fysiker eller biomedicinsk analytiker?

Fokus på matematik, biologi, kemi och fysik
Du får en grundlig träning i de naturvetenskapliga ämnena samt i matematik. I biologi, kemi och fysik kommer du beskriva omvärlden med vetenskapliga modeller som kan analyseras noggrannare med hjälp av matematiken. Matematik kommer också att utforskas som ett eget ämne med sin egna karaktär, där du kommer att få djupa kunskaper i att analysera funktioner, skapa matematiska modeller och fördjupa dig i algebra.

Målet är att du ska utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt som du kan använda dig av i fortsatta studier eller arbetsliv. Förhållningssättet innehåller många aspekter, men någonting vi vill lyfta fram särskilt är logiskt tänkande, resonemang, relevant språk, problemlösningsförmåga, systematiska iakttagelser och förmågan att söka och bearbeta information.

Naturvetenskap och entreprenörskap
Hos oss hör naturvetenskap och företagande ihop. Är du entreprenöriellt lagd kan du göra UF (ung företagsamhet) där du får starta och driva ditt eget företag i åk 3. Kanske blir just ditt företag nästa Aztra Zeneca?

För framtida studier och arbetsliv är språk mycket viktigt. Språk är ett verktyg för att analysera texter, reflektera och lära, men också för att kunna förstå din omvärld. Därför fokuserar vi också på att ge dig en bra utbildning i svenska, engelska och moderna språk.

HG Stockholm Natur – Poängplan

Ladda ner samtliga poängplaner 2018/19