Ekonomiprogrammet – Ekonomi

eko

Drömmer du om att bli jurist, advokat, entreprenör eller kanske civilekonom? Tycker du att juridik och ekonomi är intressanta och viktiga ämnen? Då ska du välja Ekonomiprogrammet med någon av inriktningarna ekonomi eller juridik på Hermods Gymnasium.

Företagsekonomi, entreprenörskap och juridik
På Ekonomiprogrammet studerar du samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du kommer till exempel att få lära dig om hur samhällets resurser används för att tillgodose människors olika behov, hur företagsekonomin genom entreprenörskap kan användas för att starta och driva ett företag, och inom juridiken får du lära dig om det svenska rättssystemet samt få kunskap om lagar och andra författningar som styr eller på andra sätt påverkar företag, organisationer och privatliv.

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi är ett bra val för dig som önskar nå fördjupade kunskaper inom företagsekonomi och entreprenörskap. Du får en bred grund för vidare studier i ekonomi på universitet eller högskola. På Hermods gymnasium ger denna inriktning också färdigheter i att starta, driva och utveckla ett företag, vi jobbar med UF (Ung Företagsamhet).

HG Stockholm Ekonomi – Poängplan

HG Malmo_Ekonomi poangplan