HG larare

På Hermods Gymnasium erbjuder vi högskoleförberedande gymnasieprogram. Varje program innehåller gymnasiegemensamma och programgemensamma ämnen som alla läser.

Beroende på vilken inriktning du valt kommer du sedan att läsa olika kurser inom programmet. Det är inriktningen tillsammans med programfördjupningen (kurserna) som gör Hermods Gymnasiums program så unika. Kombinationen av dessa kurser har vi satt ihop för att du ska bli så förberedd för vidare studier som möjligt.

All gymnasieundervisning i Sverige är kostnadsfri och du kan sökt till Hermods Gymnasium var du än är bosatt. Under din studietid får du tillgång till all studielitteratur du behöver.

Att du mår bra, såväl fysiskt som mentalt, är en förutsättning för att du ska kunna nå dina mål. Därför är vi noga med att ha en väl fungerande elevhälsa. På var och en av våra skolor finns ett elevhälsoteam som bland annat består av skolsköterska, kurator och specialpedagog. Deras uppgift är att arbeta för en god arbetsmiljö som är fast förankrad i skolans värdegrund och där alla känner sig väl behandlade.