Från Hermods till Klara Teoretiska Gymnasium

Olivia Lydén tar studenten från Hermods efter tre år på samhäll-mediaprogrammet.

– Det har varit en fantastisk tid, skolan är lagom stor, man kommer nära både eleverna och lärarna säger hon.

På skolan går 315 elever men till hösten byter den namn från Hermods till Klara. Då är inte Olivia Lydén kvar men hon vill gärna skicka med kommande elever några goda råd:

1. Välj inte program efter hur dina kompisar ska göra, våga lyssna på dig själv och försök att komma på vad det är du vill.

2. Var öppen för att lära känna lärarna. De är verkligen måna om dig och vill hjälpa dig. De är duktiga på att ta tillvara på dina styrkor.

3. På gymnasiet krävs det att du tar mer ansvar, men låt inte det skrämma dig. Du utvecklas bara av det. Jag hade verkligen önskat att jag hade förstått det direkt från start.

Hermods, eller blivande Klara, ligger mitt i centrala Göteborg, har ljusa och fräscha lokaler, det saknas skolgård, men istället finns det gott om caféer och Göteborgs stadsbibliotek finns på behagligt avstånd. Där sitter många elever och pluggar.

– Jag kommer att sakna både lärarna och eleverna. Tryggheten som finns här på skolan. Jag har fått många nya vänner under åren här, säger Olivia, som vill plugga vidare inom psykologi eller kommunikation.

Ett tips till skolan har fotbollstjejen från Kållereds SK också:

– Schemalägg några kortare promenader, som man kan göra inför en match, bara komma ut, få lite luft och röra på sig, det tror jag hade varit uppskattat av många, säger hon.

Olivia_webb

Hermods byter namn

Hermods gymnasium Göteborg byter under hösten 2019 namn till KLARA Teoretiska Gymnasium Vallgatan. Totalt blir vi en del av 11 skolor inom KLARA, från Sundsvall i norr till Malmö i söder.

I dagsläget sker inga stora förändringar. Vi fortsätter att bedriva skolans verksamhet precis som vanligt och vår skola kommer ha kvar samma program och inriktningar som idag.

Den långsiktiga ambitionen med sammanslagningen är att skapa en riktigt stark utbildningsorganisation, som kombinerar det som gör varje skola unik på det lokala planet med styrkan i att jobba tillsammans.

Har ni frågor kan ni kontakta vår rektor, Suah Nilsson på suah.nilsson@hermods.se eller +46406416355.

KLARA - Logotyp

”Elev-för-en-dag” för årskurs 9!

Hej!

Om du går i årskurs och är intresserad av att komma och hälsa på oss så är du varmt välkommen att att besöka oss på vårt nästa event ”Elev-för-en-dag”. Det kommer att äga rum tisdagen den 11:e december kl. 8:30-12:15  (samma dag som vi anordnar Öppet hus på kvällen 17-19)!

Elev-för-en-dag

Du möts upp redan i entrén av några av våra fina skolambassadörer som tar dig till det klassrum vi kommer att ta in anspråk största delen av dagen (G13). De kommer sedan att vara med er under dagen eller delar av dagen och guida er runt under ert besök hos oss på Hermods Gymnasium.

Under ditt besök, hos oss, kommer du att få möta några av lärarna för de mest karakteristiska ämnena inom ekonomiprogrammet, naturprogrammet och samhällsprogrammet och ni bjuds på kortare föreläsningar inom de olika ämnena.

Ni kommer att tas hand om av våra eminenta och inspirerande ambassadörer som kommer att möta upp dig och alla andra besökare i entré och därefter följa med er till klassrummet där alla ämnesföreläsningar kommer att äga rum.

Efter föreläsningarna kommer ni att få en presentation av ett par av ambassadörerna och en rundvandring på skolan där ni avslutar med gemensam lunch innan sista ämnespasset i labbsalen.

Jag skulle vara tacksam om du hör av dig och berättar om du kommer så att vi kan anordna dagen på bästa sätt. Du kan göra detta genom att anmäla dig direkt till mig på e-postadressen: malie.nordenberg@hermods.se. Vi kommer att bjuda på fika och lunch under ditt besök.

Hör av dig om du har några frågor!

Varmt välkommen till Hermods Gymnasium 😊

Var? Hermods Gymnasium – Vallgatan 38 (ambassadörer kommer att möta upp dig i entrén)

När? 8:30-12:15 (kom i god tid innan mötet startar)

Hur? besök av skolan, träffa ambassadörer och ta del av miniföreläsningar av karaktärsämnen

Vänliga hälsningar önskar personal och ledning på Hermods Gymnasium genom Malie Nordenberg, biträdande rektor på Hermods Gymnasium.

Välkommen på öppet hus lördag 18/11 kl. 12-14

Vi på Hermods gymnasium vill välkomna elever och föräldrar på öppet hus som äger rum lördagen den 18 november mellan kl. 12-14. Passa på att ställa frågor till våra elever och lärare. Lyssna på vad rektor Madeleine Fils har att berätta om skolan samt träffa vår elevkår som också kommer vara på plats för att svara på frågor. Passa också på att rundvandring på skolan för att se våra lokaler.

Väl mött!

Studendagen – information

Här kommer schema för studentdagen.

11.00 är det samling för samtliga elever i sina hemklassrum – tid med mentor.
11.30 – 13.10 är det dags för fotografering. Ni blir informerade om ordningen när ni är på plats.
13.15 – lunch serveras
15.00 – Dags att springa ut i följande ordning
SAM14b
EKO14b
NAT14
SAM14a
EKO14a

Utspringet sker från Panora (biograf Friisgatan) strax intill skolans entré. Friisgatan kommer att vara avstängd från trafik men parkeringsmöjligheter finns på gator i närheten samt P-huset Anna eller P-huset på Triangeln.

Vi önskar både elever och deras besökare välkommen till denna dag!

Studiedag – Samarbete med Procivitas

Hej!

Onsdagen den 4:e maj har ni lektioner som vanligt men slutar senast kl 12 (har ni lektioner som börjar innan men slutar efter 12 bestämmer er lärare hur ni gör). Anledningen är att all personal på eftermiddagen är på Procivitas för att inleda ett samarbete kring bedömning med dem.

Mvh Erik