Ställ dina frågor till vår SYV!

Ställ dina frågor via mail till vår Studie- och yrkesvägledare och anmäl dig för en Prova på-dag på skolan.

Vardagar mellan kl 9-17 kan du även chatta direkt med oss om skolan och ditt gymnasieval.

Maila SYV!

Inför gymnasievalet

Välkommen till oss!

Hermods Gymnasium är en familjär skola med ca 300 elever. Skolan finns i nyrenoverade lokaler i centrala Malmö, ett stenkast från Triangeln. Skickliga lärare och stark gemenskap gör vår skola till ett bra val. Välkommen!

Prova på-dag

Prova hur det är att vara elev på Hermods Gymnasium. Du får vara med på lektioner för det program du är intresserad av samt träffa elever och lärare på skolan.

onsdag 8 februari

Friisgatan 17

januari
Kl. 18-20

Se filmerna om skolans program

Om Hermods Gymnasium

Våra program

Läs mer om våra program på Hermods Gymnasium Malmö.

Ladda ner

Ladda ner vår katalog i pdf-format som du kan spara ner eller skriva ut för att läsa i lugn och ro.

Intresseanmälan

Intresserad av att söka till Hermods Gymnasium Malmö? Fyll i en­ intresseanmälan och få löpande information om skolan och våra evenemang!

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om skolan!

Vi har telefontid onsdag till fredag mellan kl. 9-16.

Antagningsinformation

Viktiga datum

Gymnasiemässa Malmö: 9-11 november

Ansökningsdatum Skåne: 15 januari-15 februari

Meritvärden

Medel för meritvärden för Hermods Malmö läsåret 2017/18:

EKONOMI – 217 poäng

NATUR – 224 poäng

SAMHÄLLE – 217 poäng

Sista ansökningsdag

februari
Kl. 24.00

Var serveras skollunchen?

Skollunch serveras i skolans lokaler, vi har en egen matsal där alla äter, både elever och skolpersonal!

Vilka språk kan man läsa på Hermods Gymnasium?

Eleverna på Hermods kan bland annat välja mellan tyska, spanska och danska som modernt språk.

Får jag en egen dator av skolan?

Hermods Gymnasium tillhandahåller en personlig bärbar dator för alla elever under gymnasietiden. Skolan jobbar med Google Aps for Education/Google Classroom och Schoolsoft.

Har ni skolsköterska och kurator?

Skolsköterska och kurator finns tillgängliga på skolan för våra elever varje vecka under specifika tider.

Får elever på Hermods Gymnasium busskort?

Ja alla elever som har mer än 6 km till skolan är berättigad till ett skolbusskort av sin kommun hos Skånetrafiken.

Har ni ett skolkafé?

Ja vi har ett skolcafé. Det är eleverna på skolan som driver caféet klassvis.

Vilket stöd ges till elever som behöver extra hjälp?

Vi har specialpedagog på skolan som kan stötta dig i ditt skolarbete. Det finns även hjälpprogram som blir installerade på datorerna för de elever som har behov av detta.

Erbjuder skolan meritgivande kurser?

Ja, elever i åk 3 kan bl a läsa kursen Engelska 7 som ger meritpoäng inför högre studier. Kursen ger en förberedelse inför Cambridgeprovet.