Ställ dina frågor direkt till oss på skolan!

Ställ dina frågor via mail till vår Studie- och yrkesvägledare så svarar vi så fort vi kan.

Vardagar mellan kl 9-17 kan du även chatta direkt med oss om skolan och ditt gymnasieval.

Maila SYV!

Inför gymnasievalet

Välkommen till oss!

Hermods Gymnasium är en familjär skola med ca 300 elever centralt belägen ovanför Götaplatsen i Göteborg. Hos oss är kvaliteten på din utbildning det viktigaste av allt. Välj mellan Ekonomi, Natur och Samhällsprogrammet.

Prova på-dag

25 januari

Prova hur det är att vara elev på hos oss. Du får vara med under en vanlig skoldag från kl 9-12 och träffa elever och lärare på skolan. Du får gärna komma tillsammans med en kompis. Begränsat antal platser. Anmäl dig här!

Lyckans väg 2, 412 56 Göteborg

januari
Kl. 12.00-14.00

Om Hermods Gymnasium

Våra program

Läs mer om våra program på Hermods Gymnasium Göteborg.

Ladda ner

Ladda ner vår katalog i pdf-format.

Intresseanmälan

Intresserad av att söka till Hermods Gymnasium Göteborg? Fyll i en ­intresseanmälan och få löpande information om skolan och våra events!

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om skolan!

Vi har telefontid vardagar mellan kl. 9-16.

Antagningsinformation

Viktiga datum

15/1 – 15/2 Sökperiod

18/4 Preliminärt antagningsbesked

20/4 – 18/5 Omvalsperiod

30/6 Antagningsbesked

Meritvärden

Dessa medianvärden hade eleverna som började på Hermods Göteborg läsåret 2017/18.

EK – 255 poäng

NA – 274 poäng

SA – 230 poäng

Sista ansökningsdag

februari
Kl. 24.00

Var serveras skollunchen?

Elever på Hermods Gymnasium äter lunch i vår egen bamba som ligger ca 2 min promenad från skolan.

Vilka språk kan man läsa på Hermods Gymnasium?

Hos oss kan du välja mellan franska, tyska och spanska som modernt språk.

Får jag en egen dator av skolan?

Hermods Gymnasium tillhandahåller en personlig bärbar dator för alla elever under gymnasietiden av märket Chromebook. Skolan jobbar med Google Aps for Education/Google Classroom och Schoolsoft.

Har ni skolsköterska och kurator?

Skolsköterska och kurator finns tillgängliga på skolan för våra elever måndag-fredag under specifika tider.

Får elever på Hermods Gymnasium kort för kollektivtrafik?

Göteborgs kommun tillgodoser eleverna med ett buss-/spårvagnskort. Elever som är berättigade detta får det hemskickat per post.

Vilket stöd ges till elever som behöver extra hjälp?

Lärarna på Hermods är skickliga på att ge anpassningar i klassrummet för att du som elev ska känna att du kan tillgodogöra dig undervisningen på bästa sätt och nå dina mål. Vid behov erbjuder vi olika typer av ”hjälplektioner” till exempel i matematik och inför nationella prov. Räcker mot all förmodan inte det vanliga stödet så har vi en elevhälsa som också stöttar eleverna på skolan.

Erbjuder skolan avancerade kurser i engelska?

Ja – Hermods är ett Cambridge Exam Preparation Center, något vi är extra stolta över.

Samtliga engelskakurser på skolan förbereder våra elever inför högre nivåer av engelska språket. Elever som läser Engelska 7 får förberedelser inför CAE-provet (Cambridge Advanced English) som erbjuds vid Folkuniversitet i Göteborg.  Avklarat prov ger eleverna behörighet till studier och jobb utomlands.

Var har eleverna på Hermods idrott?

Eleverna har idrott på Vallhalla sporthall, ca 10 minuters promenad från skolan.