Ställ dina frågor till vår SYV!

Ställ dina frågor via mail till vår Studie- och yrkesvägledare så svarar vi så fort vi kan.

Vardagar mellan kl 9-17 kan du även chatta direkt med oss om skolan och ditt gymnasieval.

Maila SYV!

Inför gymnasievalet

Välkommen till oss!

Hermods Gymnasium är en familjär och centralt belägen skola med ca 600 elever på ­Gärdet i Stockholm. ­Hos oss integreras entreprenörskap som ämne i alla program från årskurs ett. Skickliga lärare och stark gemenskap gör vår skola till ett bra val.

Prova på-dag

9 februari

Prova hur det är att vara elev på Hermods Gymnasium. Du får vara med på lektioner för det program du är intresserad av samt träffa elever och lärare på skolan. Vi bekräftar ditt deltagande efter vi mottagit din anmälan.

Värtavägen 65, T-bana Gärdet

januari
Kl. 12-14

Våra program

Om Hermods Gymnasium

Våra program

Läs mer om våra program på Hermods Gymnasium Stockholm.

Ladda ner

Ladda ner vår katalog i pdf-format.

Intresseanmälan

Intresserad av att söka till Hermods Gymnasium Stockholm? Fyll i en ­intresseanmälan och få löpande information om skolan och våra events!

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om skolan!

Vi har telefontid vardagar mellan kl. 9-16.

Antagningsinformation

Viktiga datum

17/1 – 15/2 Sökperiod Stockholm

16/4 Preliminärt antagningsbesked

19/4 – 15/5 Omvalsperiod

2/7  Antagningsbesked

Meritvärden

Nedanstående medianvärden hade eleverna som började på Hermods Stockholm läsåret 2017/18.

EKEKO – 231,3 poäng

EKJUR – 230 poäng

NANAT – 260 poäng

SABET – 227,5 poäng

SAMED – 203,8 poäng

Sista ansökningsdag

februari
Kl. 24.00

Var serveras skollunchen?

Hermods Gymnasium har en egen matsal på entréplan som även fungerar som en naturlig mötesplats på skolan.

Som elev hos oss kan du vara med och påverka elevlunchen genom att delta i vårt matråd!

Vilka språk kan man läsa på Hermods Gymnasium?

Hos oss kan du välja mellan spanska, franska och tyska som modernt språk.

Får jag en egen dator av skolan?

Hermods Gymnasium tillhandahåller en personlig bärbar dator för alla elever under gymnasietiden. Skolan jobbar med Google Aps for Education/Google Classroom och Schoolsoft.

Har ni skolsköterska och kurator?

Skolsköterska och kurator finns tillgängliga på skolan för våra elever måndag-fredag under specifika tider.

Får elever på Hermods Gymnasium SL-kort?

Gymnasieelever som bor i Stockholms stad och som har minst 6 km till skolan har rätt till kostnadsfria terminskort (SL-kort).

Finns det några föreningar på skolan?

Skolan har ett elevråd, en elevkår, en idrottsförening och skollag för flera olika sporter. Det finns också andra föreningar på skolan.

Vilket stöd ges till elever som behöver extra hjälp?

Elever som behöver extra stöd kan få detta av skolans specialpedagog. Skolan har en studieverkstad där du som elev får stöd av lärare i olika ämnen. Individuell hjälp ges av våra heltidsmentorer. Vi har också en studieverkstad speciellt för matematik för elever som vill satsa extra på detta ämne.

Var har eleverna på Hermods idrott?

Hermods Gymnasium har ett avtal med Friskis o Svettis. Våra elever har därför idrott på Friskis o Svettis på Tegeluddsvägen nära skolan.